GB_M.gifSK_M.pngDE_M.gifHU_M.gif
Dun & Bradstreet tanusitvany

Telefon: +36-30-444-1590
E-mail:
info@konnyu-szerkezet.hu

Sasvári Sándor
is minket választott:


Sasvári sándor Otthonában

Ajánlatkérés - Ön mit építtetne?
*
*
*
*
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 182IR  
A * jelölésű mezők kitöltése kötelező!
Széchenyi 2020

GYORSHÁZ - GYORSHÁZAK

Taksony könnyűszerkezetes ház.jpg

Magyarországon a múlt század 80-as éveiben terjedt el a kifejezés: "gyorsház". Honnan is ered ez az elnevezés és vajon milyen építési módokat foglal magába?

Akkoriban csak néhány gyártó volt az országban, akik kispaneles vagy középpaneles faházakat gyártottak. Eleinte ezekből az elemekből csak ideiglenes épületeket, "víkendházakat" készítettek, és csak később próbálkoztak megerősített vázszerkezettel, vastagabb hőszigeteléssel családi házat gyártani. Ezek a kezdeti könnyűszerkezetes lakóházak kapták összefoglalóan a gyorsház nevet.

A 80-as, 90-es évek óta a könnyűszerkezetes építési mód elfogadott lett, az ország megismerte a nagypaneles gyorsházakat, a kispaneles gyorsházakat, a gerenda- és rönkházakat, majd a 90-es évek elejétől az amerikai rendszerű könnyűszerkezetes házakat (amelyeket összefoglalóan szintén gyorsháznak is neveztek). Szakembereinkkel 1981 óta építjük ezeket a gyorsházakat (akkoriban még polgári jogi társaságként kezdtük). Mivel mindig törekedtünk a legkorszerűbb technológiák, minőségi anyagok használatára, a hagyományos (tégla) házak építése mellett a gyorsház műfajon belül az összes építési módot alkalmaztuk (többek között a rétegragasztott német HUF-HAUS gyorsház technológiát is).

A tapasztalatokat összegezve, 1992 óta az amerikai rendszerű könnyűszerkezetes építési mód (timber frame structure) mellett döntöttünk. Véleményünk szerint a környezethez, a megrendelői igényekhez és a kivitelezés helyszíni körülményeihez legjobban alkalmazkodó, rugalmas  gyorsház építési forma. A megrendelő a kivitelezés bármelyik szakaszában (ha van rá módja és igénye) bekapcsolódhat az építkezésbe, így is csökkentve költségeit, vagy kisebb-nagyobb változtatásokat is kérhet, melyeket rugalmasan tudunk kezelni.

Felmerülhet azonban a kérdés: az általunk alkalmazott könnyűszerkezetes technológia valóban beletartozik a gyorsház kategóriába?


A válasz: Igen, hiszen az általunk alkalmazott gyorsház technológia lehetővé teszi (ha a finanszírozás és előfinanszírozás folyamatosan megoldott, tervektől fűggően), hogy egy családi gyorsházat akár 5 hónap alatt kulcsrakészen - alapozástól a festésig - elkészítsen.

A házépítéshez nem kellenek évek! A könnyűszerkezetes házak igazán rövid időalatt elkészülhetnek! Házaink gyorsan, ugyanakkor időt állóan készülnek. Új házával spórolhat is, hiszen a ház hőhidaktól mentes, így megőrzi a belső hőmérsékletet, tehát télen kevesebbet kell majd fűtésre költenie.

Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal e-mailben, vagy kérjen telefonon bővebb tájékoztatást, és álmodja meg a tökéletes otthonát!

 Várjuk tisztelt megrendelőinket, hogy kipróbálják a gyorsházainkat!


Házaink megépítéséhez CSOK és egyéb HITEL is igénybe vehető
A honlapon szereplő árak nem minősülnek ajánlattételnek!
Pontos árakért töltse ki űrlapunkat, vagy jelentkezzen elérhetőségeinken!

oldal tetejére
TAKSONY H-BEK KFT. IRODA: 1203 Budapest, Helsinki út 3. fszt. 15. Tel.: 06-30/444-1590, Tel/Fax: 06-1/283-0927, www.konnyu-szerkezet.huinfo@konnyu-szerkezet.hu
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.