GB_M.gifSK_M.pngDE_M.gifHU_M.gif
Telefon: +36-30-444-1590
E-mail:
info@konnyu-szerkezet.hu

Sasvári Sándor
is minket választott:


Sasvári sándor Otthonában

Ajánlatkérés - Ön mit építtetne?
*
*
*
*
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 891UK  
A * jelölésű mezők kitöltése kötelező!
Széchenyi 2020
 
energiatakarékos ház

 

Műszaki tájékoztató a TAKSONY H-BEK Kft. könnyűszerkezetes házairól

ÉMI által minősített H-BEK típusú favázas építőkészlet

 

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a TAKSONY H-BEK KFT által H-BEK típusú favázas építőkészletből épített könnyűszerkezetes házak szerkezete olyan innovatív építési termék, aminek a teljesítménye teljesítménynyilatkozattal igazolható és értékelhető NMÉ (Nemzeti Műszaki Értékelés) / ETA (Európai Műszaki Értékelés) szerint. Rendelkezik teljesítmény állandósági tanúsítvánnyal, ezt az állandóságot az évek alatt rendszeresen ismétlődő, sikeres típus vizsgálatok is alátámasztják. Ennek egyik alapja az, hogy meghatározott minőségű alapanyagokat, meghatározott módon és mennyiségben szerelünk össze, szigorú statikai és tűzvédelmi szempontok alapján. Ez az építési rendszer az ÉMI laboratóriumában jelentős terhelés mellett elégetésre került, ezzel a gyakorlatban is bemutatva teljesítményét.

Szerkezetünk az amerikai könnyűszerkezetes építési rendszert szigorúan szem előtt tartó, ugyanakkor a magyarországi sajátosságokat és előírásokat alkalmazó technológia. Könnyűszerkezetes házaink az építés helyszínén készülnek, tehát NEM nagypaneles, üzemcsarnokban előregyártott szerkezetek.

Könnyűszerkezetes ház szerkezete és hőszigetelése


A falak

A főfalak 5/15 cm-es, a válaszfalak 5/10 cm-es kezelt építőfából készülnek. A bordarendszert egy alsó-felső kerettel látjuk el (5/15, illetve 5/10 cm). Ezt a VB lemezbe dűbelezett „párnafára” (5/15 illetve 5/10), vagy fektetőre rögzítjük, végül a felsőkeretre „koszorút” (5/15 illetve 5/10 cm) készítünk. A fektető acélköpenyes beütő dűbellel rögzül a betonhoz, a fa szerkezeteket 100-as, 160-as, 200-as speciális csavarokkal kapcsoljuk össze.

 
A főfalat kívülről OSB borítással fedjük, belül gipszkartonnal (12,5 mm) borítjuk. Ha tetőteres a ház, vagy megrendelő igényli, a főfal belső felületére is OSB borítás kerül. A kettő közé 15 cm vastag szálas hőszigetelés és hőtükrös párazáró fólia, a külső OSB borításra dryvit hőszigetelő vakolatrendszer kerül. A hőszigetelés vastagsága igény szerint növelhető.

Hőátbocsátási tényező:

150 mm szálas hőszigetelés + 100 mm EPS homlokzati szigetelés esetén: 0,15 W/m2K
150 mm szálas hőszigetelés + 150 mm EPS homlokzati szigetelés esetén: 0,13 W/m2K
150 mm szálas hőszigetelés + 200 mm EPS homlokzati szigetelés esetén: 0,11 W/m2K

A válaszfalakat két oldalát gipszkarton (12,5 mm) borítja, a kettő között 10 cm szálas hőszigeteléssel töltjük ki. Amennyiben igény van rá, úgy kerülhet dupla gipszkarton a vázszerkezetre, vagy a gipszkarton alá OSB lemez is.

Födém és tetőszerkezetek

Igény szerint építhetünk külön födémet és ácsolt tetőszerkezetet, vagy rácsostartós tetőszerkezetet. Árajánlatainkban tetőszerkezeteink Azzurro betoncserép fedéssel szerepelnek, de megrendelői igény szerint alkalmazhatunk egyéb fedési módokat is.

Külön födém és tetőszerkezet


Az általánosan használt födém 5/25-as gerendákból áll, melyeket 50 cm-es tengelytávolságban helyezünk el egymástól és felülről OSB lemezzel fedünk. Ekkor a teljes padlástér járható, pakolható. Alul lécvázon gipszkarton (12,5 mm) burkolat, fölötte hőtükrös párazáró fólia és 25 cm vastag szálas hőszigetelés.

Ácsolt tetőszerkezet, 7,5/15-ös szarufákkal.


Rácsostartós tetőszerkezet

A födémet és tetőszerkezetet egybeépítjük úgynevezett rácsostartóval, melynek alsó övét 5/25-as keresztmetszetű (ez lesz a mennyezet, plafon), a tetősíkot 5/15-ös gerendák adják. A rácsrudak 5/10-es vastagságúak. Egy-egy ilyen rácsszerkezetet 80 cm-ként helyezünk el egymástól. Elsősorban egyszerű nyeregtetőknél alkalmazzuk, mikor a padlástér kihasználására nincs, vagy csak részben van igény. Alul lécvázon gipszkarton (12,5 mm) burkolat, fölötte hőtükrös párazáró fólia és 25 cm vastag szálas hőszigetelés. Nincs, vagy csak részlegesen van OSB borítás.

Köztes födém tetőteres könnyűszerkezetes házaknál

Tetőteres házaknál a köztes födém méretezett gerendázatból áll (5/25) szintén 50 cm-es tengelytávolságban egymástól, OSB (15 mm) borítással. Ezen 2 cm vastag lépésálló hangelnyelő (úsztató) réteg, aminek a tetejére az 5 cm vastag aljzatbeton kerül. Alul lécvázon gipszkarton (12,5 mm) burkolat, fölötte hőtükrös párazáró fólia és 25 cm vastag szálas hőszigetelés.

Tetősík (koporsó) szigetelése

Gipszkarton lécvázon, hőtükrös párazáró fólia, 25 cm vastag szálas hőszigetelés.

 

 

Könnyűszerkezetes ház nyílászárói

 


Általános ajánlatainkban 3 rétegű üvegezésű, 5 kamrás, fehér, műanyag tokos külső nyílászárók szerepelnek, külső-belső műanyag párkányokkal, és utólag szerelhető tokos laminált belsőajtókal. Igény szerint módosítható.

 

 

Könnyűszerkezetes ház szakipari munkái


Alapozás

A honlapunkon megtalálható árajánlatokban az alapozást külön tételként kezeljük, mert annak költsége függ a helyi terepviszonyoktól, megrendelői igényektől, tervezői előírásoktól. Ezért számításunkban sík, egyenes területtel kalkulálunk, a házat a talajtól maximum 30 cm-re kiemelt lábazattal számoljuk. Az alapozás a hagyományos 90 cm-es mélységig történő sávalapozás, tömörített kavicsággyal a sávalapok között. Ezen 12 cm vastag vasbeton lemez, 1 réteg GV-45 vízszigeteléssel.


Gépészet


Ajánlatainkban energiatakarékos Glamox elektromos fűtés szerepel AJÁNDÉK NAPELEMES RENDSZERREL (max. 3,5 kw-ig), igény esetén padló vagy mennyezet fűtésre, hőszivattyús fűtésre vagy gázkazánnal szerelt, vizes rendszerű fűtésre is adunk ajánlatot. A fürdőszoba felszerelési tárgyai (szaniterek és csaptelepek) önállóan, tetszés szerint vásárolhatók. A költségekben nem szerepelnek a közművek (víz, gáz, csatorna) külső bekötései. Ezek szerelése házon belül történik, épületen kívüli kiállással max 1 m-re. Igény esetén a közmű bekötésekre és az ezzel járó földmunkákra is adunk ajánlatot, a telek ismeretében. Szellőztető rendszer nélkül.


Villanyszerelés


Tartalmazza az alapszerelést házon belül, MBCU duplaszigetelt vezetékrendszerrel, Legrand Cariva elektromos aljzatokkal és kapcsolókkal. (Lámpatesteket megrendelő biztosítja.) A munkafolyamat nem tartalmazza a ház földkábeles bekötését a szolgáltató által kialakított órahelyről (a telek ismeretében egyedi ajánlatot adunk). Igény esetén lehetőség van riasztórendszer telepítésére és számítógéprendszerek vezetékezésére is.


Burkolás

A hideg, ill. melegburkolatok munkadíjja kőlap esetén meghatározott lapméretre (lap méret, min:10x20, max:30x60 cm, mozaikra nem vonatkozik az ár), parketta esetén hagyományos laminált parkettára értendők. A csempeburkolat, ill. laminált parketta önállóan, tetszés szerint megvásárolható.


Felületkezelés

A falakon fehér festést alkalmazunk. A külső fafelületeket vastaglazúrral fedjük.

Kémény

Igény szerint 160-180 mm-es átmérőjű Leier kéményt is beépítünk.

Árainkban nem szerepelnek az alábbi tételek:

– szellőztető rendszer,
– konyhabútor, 
– kandalló,
– kerítésépítés/kertrendezés,
– járdakészítés,
– parkosítás,
– burkoló anyagok, szaniterek anyagára.

Bármilyen kérdése merülne fel, érdeklődjön elérhetőségeinken. Tekintse meg a könnyűszerkezetes házterveinket.
A könnyűszerkezetes házakat nevezik még: készháznak, gyorsháznak, faháznak is. oldal tetejére
TAKSONY H-BEK KFT. IRODA: 1203 Budapest, Helsinki út 3. fszt. 15. Tel.: 06-30/444-1590, Tel/Fax: 06-1/283-0927, www.konnyu-szerkezet.huinfo@konnyu-szerkezet.hu
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.