GB_M.gifSK_M.pngDE_M.gifHU_M.gif
Telefon: +36-30-444-1590
E-mail:
info@konnyu-szerkezet.hu

Sasvári Sándor
is minket választott:

Sasvári sándor Otthonában

Ajánlatkérés - Ön mit építtetne?
*
*
*
*
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 136DS  
A * jelölésű mezők kitöltése kötelező!
 
energiatakarékos ház

 

Műszaki tájékoztató a TAKSONY H-BEK Kft. könnyűszerkezetes házairól

ÉMI által minősített H-BEK típusú favázas építőkészlet

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a TAKSONY H-BEK KFT által épített könnyűszerkezetes házak az építés helyszínén készülnek, tehát NEM nagypaneles, üzemcsarnokban előregyártott szerkezetek. Az építési mód az amerikai könnyűszerkezetes építési rendszert szigorúan szem előtt tartó, ugyanakkor a magyarországi sajátosságokat és előírásokat alkalmazó technológia. A TAKSONY H-BEK Kft által épített könnyűszerkezetes házak szerkezete NMÉ minősítéssel rendelkezik.

Jelen műszaki tájékoztató a TAKSONY H-BEK Kft. könnyűszerkezetes házainál általánosan használt épületgépészeti és alapanyagokat tartalmazza. Amennyiben Önnek konkrét elképzelése van leendő otthonáról és fontosnak tartja a belső tér egyedi kialakítását, a műszaki tájékoztatóban szereplő szerelvények, fürdőszobai felszerelések (pl. csaptelep), burkoló anyagok (pl. laminált parketta) természetesen egyénileg beszerezhetőek. Így a végeredmény valóban minden tekintetben igazodni fog elképzeléseihez.


Könnyűszerkezetes ház alapozása

A honlapunkon megtalálható árajánlatokban az alapozást külön tételként kezeljük, mert annak költsége függ a helyi terepviszonyoktól, megrendelői igényektől, tervezői előírásoktól. Ezért számításunkban sík, egyenes területtel kalkulálunk, a házat a talajtól maximum 30 cm-re kiemelt lábazattal számoljuk. Az alapozás a hagyományos 90 cm-es mélységig történő sávalapozás, tömörített kavicsággyal a sávalapok között. Ezen 12 cm-es VB lemez, 1 réteg GV-45 vízszigeteléssel.

Könnyűszerkezetes ház szerkezete

A váz szerkezete

A főfalak 5/15 cm-es, a válaszfalak 5/10 cm-es kezelt építőfából készülnek, max. 50 cm tengelytávolságra elhelyezve egymástól. A bordarendszert egy alsó-felső kerettel látjuk el (5/15, illetve 5/10 cm). Ezt a VB lemezbe dűbelezett „párnafára” (5/15 illetve 5/10), vagy fektetőre rögzítjük, végül a felsőkeret egy „koszorút” (5/15 illetve 5/10 cm) kap. A fektető acélköpenyes beütő dűbellel rögzül a betonhoz, a fa szerkezeteket 100-as, 160-as, 200-as speciális csavarokkal kapcsoljuk össze. A főfalat kívülről OSB (15 mm) borítással fedjük. Megrendelői igény szerint, ill. kétszintes épület esetén, a főfal belső felületére is OSB (15 mm) borítás kerül. Tekintse meg a könnyűszerkezetes házterveinket.

Födém és tetőszerkezetek

Külön födém és tetőszerkezet

Az általánosan használt födém 5/25-as gerendákból áll, melyeket 50 cm-es tengelytávolságban helyezünk el egymástól és felülről OSB lemezzel (15 mm) fedünk. Ekkor a teljes padlástér járható, pakolható. Ácsolt tetőszerkezet, 5/15 (7,5/15)-ös szarufákkal, a terveknek megfelelően.

Rácsostartós tetőszerkezet

A födémet és tetőszerkezetet egybeépítjük úgynevezett rácsostartóval, melynek alsó övét 5/25-as keresztmetszetű (ez lesz a mennyezet, plafon), a tetősíkot 5/15-ös gerendák adják. A rácsrudak 5/10-es vastagságúak. Egy-egy ilyen rácsszerkezetet 80 cm-ként helyezünk el egymástól. Elsősorban egyszerű nyeregtetőknél alkalmazzuk, mikor a padlástér kihasználására nincs, vagy csak részben van igény.

Köztes födém tetőteres könnyűszerkezetes házaknál

Tetőteres házaknál a köztes födém méretezett gerendázatból áll (5/20, 5/25, 10/15), szintén 50 cm-es tengelytávolságban  egymástól, OSB  (15 mm) borítással. Erre kerül egy lágy rétegen úsztatott 5 cm vastag VB-lemez, mely meggátolja a kopogó hangok továbbterjedését.

 

Könnyűszerkezetes ház tetőfedése

Árajánlatainkban Azzurro betoncserép szerepel. Megrendelői igény szerint alkalmazhatunk egyéb fedési módokat is.

Könnyűszerkezetes ház hőszigetelése, gipszkartonozása

Falak egy- és többszintes háznál

A főfalakat kívül OSB-vel (15 mm), belül gipszkartonnal (12,5 mm) borítjuk. Ha tetőteres a ház, vagy megrendelő igényli, úgy a belső falat is OSB-vel (15 mm) fedjük. A kettő közé 15 cm vastag szálas hőszigetelés és hőtükrös párazáró fólia, a külső OSB (15 mm) borításra hőszigetelő vakolatrendszer (10 cm hőszigetelés, glett és háló, gördülőszemcsés színvakolat), dryvit kerül. A hőszigetelés vastagsága igény szerint növelhető.

A válaszfalakat kétoldalt gipszkarton (12,5 mm) borítja, a kettő között 5 cm szálas hőszigetelés. Amennyiben igény van rá, úgy kerülhet dupla gipszkarton a vázszerkezetre, vagy a gipszkarton alá OSB (15 mm) lemez is.

Födém szigetelése egyszintes háznál

Lécvázon gipszkarton (12,5 mm) burkolat, fölötte hőtükrös párazáró fólia és 25 cm vastag szálas hőszigetelés. Külön födémnél OSB (15 mm) borítás felülről, rácsostartó esetében nincs, vagy csak részlegesen van OSB (15 mm) borítás.

Köztes födém szigetelése tetőteres vagy kétszintes háznál

Lécvázon gipszkarton (12,5 mm) burkolat, fölötte 25 cm vastag szálas hőszigetelés és OSB (15 mm) borítás. Ezen 2 cm vastag lépésálló hangelnyelő (úsztató) réteg, aminek a tetejére az 5 cm vastag VB-lemez 
kerül.


Tetősík (koporsó) szigetelése tetőteres háznál

Gipszkarton lécvázon, hőtükrös párazáró fólia, 25 cm vastag szálas hőszigetelés.

Könnyűszerkezetes ház nyílászárói

Külső nyílászárók

Standard ajánlatainkban 3 rétegű üvegezéssel,  5 kamrás fehér műanyag tokos nyílászárók szerepelnek, külső-belső műanyag párkányokkal. Igény szerint módosítható.

Belső nyílászárók

Ajánlatainkban utólag szerelhető laminált belsőajtók szerepelnek.

Könnyűszerkezetes ház szakipari munkái

Gépészet

Ajánlatainkban energiatakarékos Glamox elektromos fűtés szerepel, igény esetén elektromos padló vagy mennyezet fűtésre, vagy kombi gázkazánnal szerelt, vizes rendszerű fűtésre is adunk ajánlatot. A fürdőszoba felszerelési tárgyai (szaniterek és csaptelepek) önállóan, tetszés szerint vásárolhatók.
A költségekben nem szerepelnek a közművek (víz, gáz, csatorna) külső bekötései. Ezek szerelése házon belül történik, épületen kívüli kiállással max 1 m-re. Igény esetén a közmű bekötésekre és az ezzel járó földmunkákra is adunk ajánlatot, a telek ismeretében.

Villanyszerelés

Tartalmazza az alapszerelést házon belül, MBCU duplaszigetelt vezetékrendszerrel, Legrand Cariva elektromos aljzatokkal és kapcsolókkal. (Lámpatesteket megrendelő biztosítja.) A munkafolyamat nem tartalmazza a ház földkábeles bekötését az ELMŰ által kialakított órahelyről (a telek ismeretében egyedi ajánlatot adunk). Igény esetén lehetőség van riasztórendszer telepítésére és számítógéprendszerek vezetékezésére is.

 

Hideg-meleg burkolás

A hideg, ill. melegburkolatok munkadíjja kőlap esetén 60X30-as méretig (nagyobb lapra és mozaikra más ár vonatkozik), parketta esetén hagyományos laminált parkettára értendők. A csempeburkolat, ill. laminált parketta önállóan, tetszés szerint megvásárolható.


Festés-mázolás

A falakon fehér diszperzites festést alkalmazunk. A külső fafelületeket vastaglazúrral fedjük.

Kémény

Igény szerint 160-180 mm-es átmérőjű Leier kéményt is beépítünk.

Árainkban nem szerepelnek az alábbiak:

– konyhabútor, 
– kandalló,
– kerítésépítés/kertrendezés,
– járdakészítés,
– parkosítás,
burkoló anyagok, szaniterek anyagára.

Bármilyen kérdése merülne fel, érdeklődjön elérhetőségeinken.
A könnyűszerkezetes házakat nevezik még: készháznak, gyorsháznak, faháznak is. oldal tetejére
TAKSONY H-BEK KFT. IRODA: 1203 Budapest, Helsinki út 3. fszt. 15. Tel.: 06-30/444-1590, Tel/Fax: 06-1/283-0927, www.konnyu-szerkezet.hu, info@konnyu-szerkezet.hu
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.