TAKSONY H-BEK KFT. 0630/4441590 1203 Budapest Helsinki út 3. fszt. 15.
GB_M.gifSK_M.pngDE_M.gifHU_M.gif
Telefon: +36-30-444-1590
E-mail:
info@konnyu-szerkezet.hu

Sasvári Sándor
is minket választott:


Sasvári sándor Otthonában

Ajánlatkérés - Ön mit építtetne?
*
*
*
*
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 413EU  
A * jelölésű mezők kitöltése kötelező!
Széchenyi 2020

A könnyűszerkezetes építési technológia valóban környezetbarát?

Építéskor a természetbe beavatkozunk. Ezt a beavatkozást lehetőség szerint minél kíméletesebben kell elvégezni, amit a könnyűszerkezetes házzal könnyebben elérünk, mint a hagyományos építkezés során. A könnyűszerkezetes házakhoz felhasznált építőanyagok megújuló alapanyagokból készülnek és képesek lebomlani. Nem utolsó szempont az építőanyag előállításához szükséges elsődleges energiafelhasználás mennyisége sem, ami jelentősen kisebb a könnyűszerkezetes házak esetén, mint a tégla házakhoz szükséges építőanyagok előállítása során.

A könnyűszerkezetes technológia által használt alapanyagok nem tartalmaznak a természetes mágneses mezőket zavaró önmágnesező anyagokat, mint például az acélszerkezet. Olyan burkoló anyagok, amelyek elektrosztatikusan feltöltődnek és ezáltal a szobalevegő ionizációját megzavarják, nem kerülnek felhasználásara. Természetesen azbeszt vagy más korábban elterjedt, de mára bizonyítottan veszélyes építőanyagot szintén nem használunk fel az építkezés során.

Egy könnyűszerkezetes háznak jó a hangszigetelése?

Tévhit, hogy a könnyűszerkezetes ház nem jó hangszigetelő.
Éppen ellenkezőleg!


A jó hangszigetelés érdekében a faszerkezetes (könnyűszerkezetes) építési eljárások inkább intelligens rétegrendszereket és anyagkombinációkat használnak fel, mint nagytömegű alkotórészeket. A DIN4109 (Hangszigetelés a magasépítészetben) által előírtakat így biztosan be lehet tartani. Emellett a szabvány javaslatai lehetővé teszik, hogy kiegészítő eljárások segítségével a házon belüli, valamint a környező munka- és lakóterületek miatti fokozott hangszigetelési igényeket meg tudjuk oldani.

Alapvetően érvényes az, hogy a könnyűszerkezetes ház – bár kisebb a falvastagsága és tömege – legalább ugyanolyan jó hangszigetelési paraméterekkel rendelkezik, mint a konvencionális alapanyagokból épült házak. Hasonlóan jól szigeteli a külső hangokat is. Egy kis energia igényű könnyűszerkezetes ház extra szigetelőrétegekkel és megfelelően üvegezett ablakokkal még egy repülőtér zajától is kielégítően megvéd, itt a hőszigetelés és hangszigetelés kiegészíti egymást.

A modern könnyűszerkezetes házakban még a lépészaj sem okoz problémát. Hatásos megoldás a jól kialakított mennyezetburkolat, a födémek gerendaközeinek szigetelő anyaggal való kitöltése, és száraz vagy nedves (pl. cement-esztrich, ami 5 cm vtg. vb lemez) eljárással készített úsztatott padlóburkolat, mely lágy felületen való úsztatása révén elnyeli a kopogó hangokat. A különböző épületgépészeti szerelvények rugalmasan kialakított megfogásai és a hangszigetelt burkolat alatti vezetés óvnak ezek működési zajától.


Tehát a könnyűszerkezetes ház rendkívül jó hangszigetelő tulajdonságú.

Egy könnyűszerkezetes háznak jó a hőszigetelése?

Tévhit, hogy a tégla (hagyományos) házak előnye a könnyűszerkezetes házzal szemben, a téglafalak hőtárolása. Éppen ellenkezőleg!

A tégla  (vagy beton) egy cserépkályhához hasonlóan működik, hiszen nagy tömegének köszönhetően a melegben felvett hőt sokáig megtartja, majd a napközben felvett meleget éjszaka sugározza ki. A könnyűszerkezetes házakban nincs olyan tömeg, amely tárolná a hőt és akkor adná le, amikor nem kell. Egy éjszakai vagy reggeli szellőztetéssel a beáramló optimális hőmérsékletű levegőt az egészen kiváló és egyedülálló hőszigetelési tulajdonsága révén a könnyűszerkezetes ház megtartja.

A könnyűszerkezetes ház sokkal jobban megfelel a felhasználó által támasztott hőtechnikai, épületfizikai igényeknek (télen meleg, nyáron hűvös), mint a téglaház. Télen a meleget pontosan olyan jól tartja, mint a nyári hűvöset. A falak nem nyelik el a meleg levegőt, hanem a hőszigetelésnek és hőtükörnek köszönhetően a belső hőmérsékletet tartják, illetve visszasugározzák a belső légtérbe.

Állításunk alátámasztására a következőkben idézünk egy német szakkönyvből (Hans-Peter Bauer-Bockler: FAHÁZAK, 15. old.):

„Télen meleg, nyáron hűvös

… A jó hőszigetelés nem csak takarékos és környezetbarát, de pozitív hatású a lakóminőségre is. A külső falak meleg belsőfelületei mellett, a huzat nélküli faház (könnyűszerkezetes ház) lakói kényelmesen vészelik át a telet. Mindemellett nyáron a hűvös légtér is garantált. A jó hőszigetelés következtében a hőség nem jut be a házba, feltéve persze, ha az ablakokat és az üvegfelületeket (melyek minden épületen hőhídként jelentkeznek) beárnyékolják vagy lefedik.
A faházak (könnyűszerkezetes házak) kis hőtároló (hőelnyelő) tömege a hiedelmekkel ellentétben semmiképp sem hátrány, hanem ellenkezőleg a faház (könnyűszerkezetes ház) még hosszú hőségek idején is gyorsan lehűl az esti és kora reggeli szellőztetések során. Ezzel szemben télen a reggeli órákban az esti lehűlést követően, vagy az esti hazaérkezés után hamar felmelegszik. Ezért a faházaknál ideálisak a gyorsan melegítő fűtési rendszerek. A nagy hőtároló tömeg hátrányos a gyors szobaklíma váltás szempontjából, ezért az építésfizika legújabb álláspontja szerint faházaknál ez felesleges…”

A könnyűszerkezetes házak energiatakarékosak?

Energiatakarékos házat szeretne? Elege van hónapról-hónapra érkező irreálisan magas számlákból, vagy csak környezettudatosabban szeretné élni az életét és hozzájárulni ahhoz, hogy az energiaforrásokat ne meggondolatlanul szipolyozza ki az emberiség?

A megoldás az energiatakarékos ház! Cégünk ebben tud segíteni Önnek, hiszen az általunk épített könnyűszerkezetes házak egyben energiatakarékos házak is!

Egy energiatakarékos ház éves fűtési igénye alapján különböző osztályokba sorolható, aszerint, hogy 1 m2-en 30, 40 vagy éppen 60 kWh-nyi energiát emészt fel 365 nap alatt. Házaink 10 cm-es külső dryvit hőszigeteléssel 30 kWh/m2 energiát fogyasztanak egy évben, ami tovább csökkenthető, ha a külső szigetelést 15 cm-re növeljük. Az energiaveszteség minimalizálásáról a kiválóan szigetelt fal és födémszerkezeten kívül az öt légkamrás, dupla üvegezésű műanyag nyílászárók is gondoskodnak.

Energiatakarékos házaink építésénél fokozottan odafigyelünk a hőszigetelésre, amihez olyan alapanyagokat használunk fel, melyek nemcsak kiválóan szigetelnek, de környezetbarátok is. Az új technológiával készített szálas hőszigetelések már formaldehid és fenol alkalmazása nélkül, természetes kötőanyaggal, fenntartható módon készülnek, hozzáadott szintetikus színezőanyag nélkül.

Fektessen Ön is energiatakarékos ház építésébe, és ne csak spóroljon, hanem óvja is környezetét, hogy unokái is még hosszú ideig élvezhessék bolygónk szépségeit!


A faszerkezetes házak tűzveszélyesek?Természetesen nem. A könnyűszerkezetes házaknak szigorúbb előírásoknak kell megfelelniük, mint a téglaépületeknek. A könnyűszerkezetes házaknál figyelünk arra, hogy még az összeállítás megkezdése előtt megtörténjen azok tűzvédelmi vizsgálata. Ezt nagyon komolyan vesszük és könnyűszerkezetes házaink minden tekintetben megfelelnek a Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ) előírásainak.

A könnyűszerkezetes ház alapanyagai többnyire olyan égésgátolt anyagok, melyeket külön és összeszerelés előtt is vizsgálni kell. Ezeket igen szigorúan veszik és a téglaházakkal ellentétben ezeknek a kritériumoknak a meglétét gyakran laboratóriumi körülmények között ellenőrzik.

Mi odafigyelünk minden részletre és gondoskodunk arról, hogy könnyűszerkezetes házaink maximálisan biztonságosak legyenek!


A könnyűszerkezetes ház szerkezete elég stabil?


Könnyűszerkezetes
házat szeretne építtetni, de f
elmerülhet Önben a kérdés: vajon tényleg olyan stabil a könnyűszerkezetes ház, mint amilyennek mondják?

A könnyűszerkezetes ház igen stabil, az általunk összeállított házak előre gyártott panelek helyett a helyszínen készülnek el. A minőségi fenyőből készült vázszerkezetet OSB lemez borítással is ellátjuk, ennek következtében pedig a létrejövő dobozhatás különösen ellenállóvá teszi a házat. A szerkezet erős és rugalmas ezért pl. egy földrengésnek sokkal jobban ellen áll, mint egy tégla épület. 

Mivel a könnyűszerkezetes ház fa elemekből áll össze, így meg van az emberben az a félelem, hogy termeszek, penész, rothadás tönkreteszi a szerkezetet. Aggodalomra semmi ok, mert gomba és kártevő mentesítő kezelésnek köszönhetően ezek nem jelentenek veszélyt.


A könnyűszerkezetes ház hosszú távú megoldás?
A saját otthon megteremtése mindenki álma. Mi azt tapasztaljuk, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy az eladásra kínált - sokszor korszerűtlen, túlárazott – házak megvétele helyett új otthont építenek.

Válassza Ön is a személyre szabott, energia hatékony könnyűszerkezetes építkezést! Nem csupán időt és pénzt takaríthat meg, de abban is biztos lehet, hogy egy korszerűen megépített, kiváló hőszigetelésű házban élhet, biztonságban, rejtett hibák nélkül, hosszú távon.

Legyen egy könnyűszerkezetes ház álmai otthona!

A már elkészült könnyűszerkezetes házaink jól mutatják, hogy a könnyűszerkezet nem csak könnyű, de időtálló és strapabíró is, és ezt a házakról alkotott vélemények is jól tükrözik. Had meséljünk el egy példát:

Ötletadó terveink között található Márton nevű házunk, aminek megépítésénél a tulajdonosoknak volt mihez viszonyítani, hiszen egy darabig Kanadában éltek, ahol a könnyűszerkezetes építési mód a legelterjedtebb. Számukra egyértelmű volt, hogy hazaérkezvén is a könnyű szerkezetet választják majd. A Duna-parton található könnyűszerkezetes házuk több, mint 15 éve áll kifogástalan állapotban.

Ön is szeretné egy könnyűszerkezetes ház időtállóságát és különleges adottságait élvezni? Akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk!
A könnyűszerkezetes házakat nevezik még: készháznak, gyorsháznak, faháznak is. oldal tetejére
TAKSONY H-BEK KFT. IRODA: 1203 Budapest, Helsinki út 3. fszt. 15. Tel.: 06-30/444-1590, Tel/Fax: 06-1/283-0927, www.konnyu-szerkezet.huinfo@konnyu-szerkezet.hu
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.