MAKÉSZ védjegy a megbízható cégeknek

makész védjegy

A MAKÉSZ jelentése “Magyar Környezettudatos és Szerelt Technológiás vállalatok Szövetsége”. Korábban, 2019 előtt „Magyar Könnyűszerkezetépítők Szervezet” volt a megnevezés.

A MAKÉSZ célja röviden, hogy erősítse azoknak a cégeknek a piaci pozícióját, akik minőségi, környezettudatos termékeket biztosítanak az építtetőknek, és vállalják, hogy a minőség biztosításának érdekében folyamatos felügyeletnek vetik alá magukat.

Mit vizsgál a MAKÉSZ ezeken az ellenőrzéseken?

  • A gyártó helyet
  • A minősített szerkezetből való építést
  • Több építési helyszínen végzett munka megfelelőségét
  • Ügyfélkezelést

Az ellenőrzésen folyamatosan megfelelő vállalkozás adott évben a termékei, szolgáltatásai minőségének és a követelményeknek való megfelelés igazolására a MAKÉSZ védjegyre lesz jogosult. A védjegyet megjelenítheti online és írott kiadványaiban, dokumentumaiban.

Miért jó ez az Építtetőknek?

Minél többet foglalkozik egy cég a minőségbiztosítással, és minél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy tanúsítvánnyal rendelkezzen, annál nagyobb az esélye, hogy valóban képes folyamatos minőséget biztosítani Építtetői számára.

Ez azért lényeges, mert a szolgáltatások tényleges minőségéről már csak szerződéskötés után, az építkezés alatt és/vagy után győződhetünk meg 100%-osan. Kiemelten fontos tehát az építőipari vállalatoknak, hogy megalapozzák a leendő ügyfelek bizalmát, minden lehetséges módon. Úgyis, hogy külső minőség ellenőrzéseknek vetik alá magukat.

Mi éppen ezért nem csupán a MAKÉSZ és az ÉVOSZ tagjai vagyunk, hanem ETA-val is rendelkezünk!

A MAKÉSZ védjeggyel rendelkező vállalkozások különös figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, így az összes általuk épített szerelt technológiás családi ház kiemelten energiatakarékos szerkezetből valósul meg és minden beépített anyag megfelel a hatályos jogszabályoknak.

A növekvő energiaárak mellett ez rendkívül fontos! Nem csupán azért, mert így csökkenthetjük a rezsiköltségeinket és a környezeti terhelésünket, hanem azért is, mert az új épületekre már sokkal szigorúbb energetikai előírások vonatkoznak.

Ahhoz, hogy újépítésű házunk megkapja a legmagasabb, AA++ besorolást, elengedhetetlen a kiváló szerkezet, de sok egyéb tényező is befolyásolja az eredményt. Erről előző bejegyzésünkben írtunk.

 

MAKÉSZ Védjegyes vállalkozások

A 2021-es évben 12 magyar vállalkozás érdemelte ki a védjegyet. Köztük a Taksony H-Bek Kft. is.

Makész tanúsítvány
Scroll to Top